ОМЛАДИНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ
МАЧВА БОГАТИЋ

О клубу

Омладински рукометни клуб „Мачва“ Богатић основан је 24. новембра 2011. године. Клуб је са радом почео три дана касније. У осниваче клуба тог новембра уписали су се: Мирољуб Станић, председник, Слободан Ражић, секретар и чланови оснивачког тима: Митар Павловић, Слободан Вулетић, Златко Рајаковић, Александар Дрезгић, Небојша Ђонлић, Драгорад Нинковић, Владимир Стевановић и Никола Бељић. Кренули су без новца, хале, химне, са редизајнираним грбом некадашњег РК „Мачва“, скинутог са једине тренерке коју су пронашли у старим ормарима, али са много амбиција и ентузијазма који ће их само неколико година касније од „бетон лиге“ сврстати у сам врх српског рукомета.

 

Те 2011. године када је клуб основан, пошто нису играли лигу јер је сезона веће почела, окупљали су тим. У то време део ОРК „Мачва“ чинили су: Милош Обрадовић, Ратко Мандић, Иван Исаковски, Коста Кречковић, Ненад Николајевић, Бојан Николајевић, Александар Михаиловић, Александар Ненадовић, Павле Антонијевић, Бранко Радивојевић, Небојша Којић, Дејан Шобић, Срећко Берић, Ђорђе Чолић, Небојша Петровић, Владимир Јелесић, Ненад Јевтић, Мирко Лукић, Петар Мирковић, Данило Димић, Јовица Костић, Дане Дракулић, Марко Вукашиновић, Никола Крњешевић, Никола Мартиновић, Никола Дејковић, Михаило Живановић, Младен Јовић, Немања Јовић, Душан Ђуђић, Бранислав Гајић, Александар Петровић, Младен Прокић, Марко Павловић, Дејан Китановић, Марко Вујић, Веселин Ђурић, Бојан Живановић, Владимир Видаковић, Младен Кандић, Владимир Петровић, Ненад Кречковић, Синиша Владисаљевић, Никола Павловић, Бранко Џигурски, Никла Глигорић, Младен Јуришић, Витомир Ђукић, Јован Вукашиновић, Коста Петровић и Страхиња Стојановић.

 

У години оснивања играли су само пријатељске утакмице. Снаге су одмеравали са екипама Бјељина, Дрина, Металопластика, тимом из Уба…У јесен 2012. године ОРК „Мачва“ Богатић креће од Српске лиге и за годину дана успевају да се пласирају у Другу лигу. У тој години, пре почетка наступа у Српској лиги, одиграли су први Меморијал „Миљка Фајфрић“на новоотвореном терену ссновне школе у Богатићу.

 

После две године проведене у овој лиги прелазе у виши ранг. Пут од Српске, преко Друге, до Прве лиге био је трновит али и муњевит за скроман тим који су чинили момци из ове општине и града Шапца. У Првој лиги задржали су се две године, да би се су сезони 2017/2018. пласирали у Супер Б лигу Центар. Ту сезону завршили су на петом месту.

 

Највећи успех забележили су крајем 2018. године када су освојили Куп Србије – регион „Центар“.

 

У МЕЂУВРЕМЕНУ …

16.01.2021. дошло је до малих измена у нашем клубу, прецизније – на челу нашег рукометног клуба.

Све промене које су направљене ишле су у смеру просперитета клуба и довеле до тренутног стања у истом.

Данас то изгледа овако:

На врху клуба, председник је Радосав Берић, који чини све што је у његовој моћи а и мало више од тога да, пре свега тренери а затим и играчи имају све услове за рад.

Након што је председник све то обезбедио уз помоћ и велику подршку челника општине Богатић и локалне самоуправе, ту је технички руководилац, Југослав Поповић, чији је задатак да све провери до најситнијих детаља.

Владимир Стевановић, главни тренер има најважнији задатак. Посветити како тиму као целини тако и сваком играчу појединачно сву пажњу. Саслушати га, дати савет, решитити проблем, бити и отац и мајка ако је то потребно.

Тренер голмана, Мирослав Пантић, припрема наше чуваре мреже како психички тако и физички за сваки изазов.

Руководилац екипе- Славољуб Вуловић.

Као и у сваком спорту, тако и у рукомету може доће до повреде и ту на сцену ступа наш физиотерапеут, Татјана Ђурковић.

Важно је напоменути да је сваки наш играч и рукометни радник осигуран, а за осигурање, лиценце, регистрације и осталу потребну папирологију задужен је технички секретар, Марија Фрајтовић.

Да би свака утакмица прошла у пријатељској атмосфери задужен је Александар Дрезгић.

Знајући да је сваки ланац јак онолико колико му је јака најслабија карика и да је свака важна, ОРК МАЧВА се захваљује сваком запосленом на преданом раду, несебичном труду и залагању.

,,Нека будућност каже истину, процените свакога човека према његовом раду и заслугама. Садашњост је њихова, али будућност је моја за коју сам тако напорно радио.“

Никола Тесла