ОМЛАДИНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ
МАЧВА БОГАТИЋ

Митар Павловић о резултатима мачванских рукеметних дивова: НАШЕ ВРЕМЕ ЈЕ ДОШЛО

Омладински рукометни клуб „Мачва Богатић“ пример је како се са скромним буџетом и са много ентузијазма, од локалног клуба, за кратко време може постати део спортске елите. Наиме, окупљени око исте идеје, рукометаши који су се пензионисали у својим клубовима, основали су општински клуб и за четири године, без хале, појачања и новца за рукометаше и управу, од општинске лиге прескочили три ранга такмичења и стигли до Супер Б лиге.

 

Фото: Ј. Губелић

Данас настављају да пишу историју, грабећи све брже и брже ка врху. Офанзивно су кренули и у овој сезони, а последњом победом изборили су лидерство на табели.
Победом над Рукометним клубом „Јединство“, у оквиру осмог кола Супер Б рукометне лиге Србије, ОРК „Мачва“ из Богатића изједначила се са досадашњим лидером Рукометним клубом „Врбас Петрол“ чиме су избили на чело табеле.

 

– Потребно је време да остваримо оно што смо зацртали. Сада је то време дошло. То се види по резултатима из утакмице у утакмицу, али и коначно по избореном првом месту на табели. Ја сам веома задовољан оним што смо постигли. То нам је био циљ. Сви смо желели да будемо у врху табеле. Имамо амбиције за више циљеве у сезони. За то имамо екипу и мислим да су и они постали свесни да је реално оно што смо планирали на почетку. Морам да истакнем да сам тада био свестан да имамо пре свега екипу која има велике људске капацитете, а онда и играчке и да то треба да искористимо и направимо што бољи резултат – каже Митар Павловић, тренер ОРК „Мачва Богатић“.

 

Фото: Ј. Губелић

До краја је остало три кола, али пошто је Позаревац избачен из лиге, црвено црне очекују још два кола. Пред мачванским дивовима су две тешке утакмице. У наредном колу ОРК „Мачва“ на свом терену дочекује трећепласирану екипу РК „Морава“ из Велике Плане. У наставку следи гостовање екипи „Колубара“ из Лазаревца. Тим Митра Павловића на терену поштује оно што ураде на тренинзима, јер је то, како каже, добитна комбинација.