ОМЛАДИНСКИ РУКОМЕТНИ КЛУБ
МАЧВА БОГАТИЋ

ТРОФЕЈ СТИГАО У БОГАТИЋ! „ЛИСИЦЕ“ ОПРАВДАЛЕ УЛОГУ ФАВОРИТА

У утакмци пуној неизвесности, после лавовске борбе, рукометаши ОРК “Мачва Богатић” савладали су рукометни клуб РК „Рекреативо“ резултатом 30:27. Победом над београдским прволигашем, у финалном окршају Купа Србије – регион центар, који се одиграо у Спортском центру „Вождовац“, мачвански рукометаши другу годину заредом освајају овај престижни трофеј.

 

Фото: Ј. Губелић

– Оправдали смо улогу фаворита пре утакмице. Међутим, имали смо задатак да докажемо да оно што се десило прошле сезоне није било случајно. Међутим, ове године тај пут је био много тежи него прошле. Ова утакмица је не само успех тима, већ је изнедрила два или три млада игрча који су доказали да могу да се носе против грубих и искусних рукометаша. На тој утакмици се видело да су наши млади момци преко ноћи постали људи, што је мотив целом тиму за наставак првенства – каже тренер Митар Павловић.

 

Фото: Јадранко Губелић

Да је ово био меч пун неизвесности, показао је резулат на полувремену, које је завршено вођством домаћина, два поготка разлике, 13:11.
Међутим, то није деморалисало Мачване, који су успели у четрдесетом минуту да остваре предност од пет голова. Изједначење у завршници донело је продужетке. Наставак игре у продужецима донео је ново изједначенје у 66. минуту (27:27), и тек тада је наступила права битка до победе и коначних 27:30, остварених у продужецима. Тиме су момци доказали да поштују све оно што су се договорили са стручним штабом.

 

Фото: Јадранко Губелић

– Ја сам бескрајно захвалан мојим момцима. Сад још више стојим иза оног што сам о њима мислио јер су сада на терену против искусне екипе доказали ко су и шта су, али и да смо ми екипа и за много веће циљеве – закључује Павловић.

Сада тим иде на заслужену паузу. Од 15. јануара крећу припреме за нови сезону, али и нове циљеве. ОРК “Мачва Богатић” наставља игру у Купу, јер су се пласирали међу првих 12 екипа, освајача региона.

 

Фото: Јадранко Губелић

Утакмице у Купу значе сусрет са суперлигашким противницима, што ће бити одлична припрема за првенствене утакмице. План је да доведу појачања, јер овај тим је себи поставио нови циљ, а то је прво мести на табели и улазак у Прву Супер А лигу.